Webes termelés előrehaladásának ellenőrzése

Ez egy MES (Manufacturing Execution System) alkalmazás, amelyet az Indaco Project fejlesztett ki teljes egészében egy webes környezetben, és amelynek célja a vállalat termelési funkciójának kezelése és ellenőrzése.

Az Indaco-nak köszönhetően a következő információkat lehet lekérni:

 • -Termelési idők
 • -Leállások (nem termelékenység) relatív okozati következményekkel
 • -A termelt mennyiség és a termelési hulladék
 • -A gyártási tervben megadott helyes működési sorrendnek való megfelelés, különösen a termelt mennyiségek helyes bejelentése
 • -Az ember/gép öszhang egyetlen munka fázishoz

Az adatgyűjtési rendszer teljesen paraméterezhető, és lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy az összegyűjtött adatokra bármilyen típusú lekérdezést tudjon beilleszteni az igényeinek megfelelően.

Előnyök

 • -Az adatgyűjtés valós időben és ellenőrzött módon történik
 • -Minden üzemeltető kijelenti a tevékenységet és a gépet, amelyen dólgozik, a megfelelő képességgel, hogy dinamikusan hozza létre az operátorok csapatait, és egyidejűleg több fázisban dolgozzon, és automatikusan elosztja a munkaidőt
 • -A tevékenységek a nyilvántartásba vételkor ellenőrzi ezt annak érdekében, hogy elkerüljék a későbbi irányítási szükségleteket, és csökkentse nullára a hibás nyilatkozatok korrekciós idejét
 • - Az adatok hozzáférhetők az intranet hálózaton vagy az internethez csatlakozó vállalat összes PC-jéről

Munka megrendelések

Minden egyes dolgozónak, hogy jelentést tegyen a tevékenység kezdetéről, be kell írnia az azonósítojára vonatkozó adatokat és az elvégzendő tevékenység típusát. Ezeket az adatokat optikai, RFID vagy mágneses olvasók segítségével lehet beírni a mellékelt billentyűzet segítségével.

A munkarendelést az Indaco automatikusan generálja. Minden egyes létrehozandó tétel esetében a program megszerzi a szükséges feldolgozási lépéseket a vállalat menedzsment szoftveréből. Minden fázis egyedi feldolgozási kóddal van összekötve egy vonalkód formájában, amelyet az üzemeltető használ fel a haladás bejelentésére.

A munkarend, mint a program által létrehozott összes dokumentum, a következő formátumban érhető el: PDF, Excel, Word, Rtf, Xml, csak szöveg

Érintőképernyő A munkarend kiválasztása másik módja az érintőképernyő, amelynek az az előnye, hogy megszünteti a kártya használatát. A monitorhoz azonosító olvasó csatlakozik. A kezelője az azonosítóhoz közeledve látja a vele kapcsolatos munkamegállapodásokat, amelyek közül egyszerűen és gyorsan kiválaszthatja az érdekelt feladatot

GYÁRTÁS ELŐREHALADÁSA

Valós idejű megfigyelés

A műszerfal tájékoztatást nyújt arról, hogy mi történik a vállalatban valós időben, azaz amikor a termelés folyamatban van. A "valós idejű" elem kiválasztásakor különböző szinoptikus paneleket lehet megjeleníteni, amelyek mindegyike egy pillantásra információt nyújt más nézőpontból.

Például választhat egy megrendelésen alapuló vagy egyéni operátorokon alapuló összefoglaló között. Az operátor esetében a program megmutatja, hogy hány és milyen darabot készített, mennyi ideig és milyen volt a gyártási fázis. A két érték közötti kapcsolat megegyezik a termelési hozammal, amely lehetővé teszi számunkra, hogy azonnal tudjuk, ha a munka gyorsan vagy - ellenkezőleg - túl lassú.

Szinoptikus térképek

A "valós idejű" menüben a "szinoptikus térképek" elem kiválasztásával megjelenítheti a termelési osztály térképeit, amelyek mindegyike számára rendelkezésre áll egy diagram az erőforrások elhelyezésének módjáról. Az egyszerű és intuitív grafikus szimbólumok lehetővé teszik, hogy azonnal megismerjék, hogy a munkavállaló jelen van-e vagy sem a társaságban, vagy ha tevékenységet végez.

Lehetőség van olyan paraméterek beállítására is, amelyek figyelmeztetik a vezetőt, ha a munkavállaló túl hosszú ideig nem jelentett be tevékenységet.

A napi megjelenítés

A napi megjelenítés lehetővé teszi, hogy a kiválasztott nap alapján minden egyes operátort tevékenységével részletesen megismerkedjen, és az üzemeltető számára biztosítsa a "napi nyilvántartást", ami ideális a megadott részleg termelési helyzet ellenőrzéséhez.

Az alábbiak jelennek meg:

  -gyártási megrendelések, amelyeken a munkás dolgozott
  -az egyes fázisokhoz szükséges időt
  -az előállított darab típusa és mennyisége

A program kiegyenlíti a fizikai ledolgozott órákat, hogy ellenőrizze, hogy a két adat kompatibilis-e, és ha nem akkor anomáliát jelent.

Ellenőrző nyomatások

A vezérlőnyomtatás lehetővé teszi, hogy ellenőrizze az alkalmazottak munkáját és kijavítsa az esetleges rendellenességeket. Bármely más nyomtatáshoz vagy statisztikához hasonlóan, még a vezérlő is nagyon paraméterezhető a szűrés lehetőségének köszönhetően, amelyen keresztűl az alkalmazottakat le ellenőrizhetik, és azokat a paramétereket, amelyek alapján ellenőrizni tudják, hogyan korlátozzák a kijelzőt csak azok számára, akik különbséget mutatnak a jelenlét és a valós munkaidő között ami több mint 15 perc.

Egy kényelmes opció lehetővé teszi, hogy a program automatikusan elküldje a létrehozott dokumentumot a kiválasztott postafiókra, az előre beállított időpontban. Ez azt jelenti, hogy a menedzser minden reggel ellenőrizheti az előző napon végzett munka állapotát anélkül, hogy az Indacót elindítaná vagy saját számítógépe elé ülne.

VÉGSŐ ADATOK SZÁMÍTÁSA

Az Indaco program azt is lehetővé teszi az üzemeltetőnek, hogy manuálisan írja be a végrehajtott tevékenységek (végső idők) listáját a nap végén, anélkül, hogy időben és valós időben ellenőrizni kellene a termelést. Ez a szolgáltatás kifejezetten a következőkhöz készült:

  -azok a dogozók, akik magas szintű tevékenységet végeznek, vagy akik egyszerre több feladatot látnak el, és akik nem tudnak mindig pontosan bejelenteni a tevékenységük változását;
  -azok a vállalatok, amelyek termelési tevékenysége mind belső, mind külső fázisból áll, és a külső szakaszokat végső egyenlegben lehet bejelenteni;
  -külső harmadik fél munkavállalók, akik csak egy termelési szakaszban vesznek részt.

Statisztikák

Az Indaco statisztikákat készíthet mind a jelenlegi, mind a befejezett tevékenységekről, generál néhány szabványos és egyéb jelentést, amely az ügyfélre szabható, eseti alapon. A beállított paraméterektől függően különböző szempontok is kiemelhetők.

Megtekintheti az egyes alkalmazottak vagy az egész vállalat statisztikáit, a feldolgozott termékeket, az áthúzott feldolgozási lépéseket, a jó és eldobott darabokat, az óránként előállított darabok átlagát.

Az időosztás nagyon pontos: a darab készítéséhez használt teljes idő a felfüggesztés, az előkészítés, az indítás és a feldolgozás idejére oszlik; az erőforrás minden egyes darab előállításához használt teljes idő is rendelkezésre áll. Az adatok pontossága lehetővé teszi a termelés gyenge pontjainak felismerését, és a szükkséges beavatkozások kimutatását az egész folyamat optimalizálás céljábol.

A statisztikák analitikus formában és grafikus formában állnak rendelkezésre, hogy még intuitívabbak és könnyebben érthetőek legyenek.

INTERFÉSZEK

Összekapcsolás az irányítási rendszerrel

Az ITMES Hungary által kínált termelés felügyeleti program képes kapcsolódni a bejövő és kimenő kezelő rendszerekhez (adatimport / export).

A bejövő adatok, a menedzsment szoftverből az előállítandó tételek és a különböző gyártási fázisok adatait veszi igénybe. Indaco minden egyes fázishoz társít egy kódot, és figyelemmel kíséri a gyártás előrehaladását. A gyártás befejezésekor az adatokat visszaadja az irányítási rendszernek, amely az alkalmazott időktől és forrásoktól függően kiszámítja a termelési költségeket.

Lehetőség van arra, hogy kommunikáljunk a pillantban folyamatosan gyártott darabok kezelésével amikor be vannak jelentve, ehez hozzá tartozó raktárkezelést és egy igazi valós idejű termelési tervezést készítsünk.

Összekapcsolás a munkaidő nyilvátartó rendszerekkel

Az ITMES Hungary kapcsolódhat a munkaidő nyilvántartó rendszerekhez is. Ez lehetővé teszi, hogy egyensúlyba hozza a termelést a jelenlétekkel, és könnyebben visszatérjenek az erőforrás esetleges hibáihoz a bejelentkezési fázisban. Az órák és a munkaidő közötti maximális különbség egy változó paraméter, amelyet az ügyfél igényei szerint lehet beállítani. Ezen értéken túl, a program jelenteni fogja az anomáliát a kezelőnek.

INDACO MŰSZAKI JELLEMZŐK

Kiépítés

Web, Microsoft.NET Framework 4.0 és ASP.NET alapú

Web Server kérelmek

Microsoft IIS

OP rendszer kompatibilitás

Microsoft Windows Server 2008, 2008 R2, 2012

Adatbázís

Microsoft SQL Server 2008, 2008R2, 2012, 2014

Kliens oldali bögésző

Microsoft Internet Explorer vagy jobb, Mozilla FireFox 4 vagy jobb, Opera 10 vagy jobb

Képernyőfelbontás

1024 x 768 pixel minimum Kliens felől

Merevlemez

2 GB szerver részről

Letöltés

Elérhetőség

4110, Biharkeresztes

Arad u.32, Magyarország

Telefon: +36 3050 11889